Peugeot sprema novu generaciju 4008 modela

Više slika

Više slika

Kompanija Peugeot planira još jedan dodatak svojoj terenskoj liniji, a ovoga puta u formi novog 4008 modela, čije se tržišno predstavljanje očekuje 2020. godine...

Spreman da postane rival modelima kao što je Toyota C-HR, Peugeot 4008 u suštini postaje kupe varijanta 3008 linije. Kao rezultat, ovaj automobil posedovaće uglađeniji eksterijerni dizajn, tanke bočne prozore, besprekornu prednju masku i jednodelnu liniju štop svetala pozadi.

Najnoviji 4008 stajaće na EMP2 modularnoj platformi PSA grupacije, takođe korišćenoj na automobilima serije 3008 i 5008. Pored ove već ustaljene šasije, Peugeot će težiti ka modifikacijama njenih komponenti i vešanja, specijalno ih prilagodivši 4008 modelu, kako bi uključili bolje vozačko iskustvo i karakteristike upravljanja.

Prema izveštajima, linije motora startovaće sa trocilindričnim PureTech turbo benzincem, koji će biti smešten u baznom delu opsega. Njemu će se pridružiti THP agregat zapremine 1,6 litara, iz modela DS 7 Crossback, a pratiće ga BlueHDI dizeli, sa 1,6 i dve litre zapremine.

Kupci nove mačke takođe će imati priliku da izaberu između dva priključna hibridna sklopa, od kojih će prvi biti kreiran od THP motora zapremine 1,6 litara i jednim električnim agregatom na prednjoj osovini, kako bi kombinovano točkovima isporučio maksimalnih 240 ks. Hibridni opseg biće pojačan najboljom varijantom opsega, koja se sastoji od 1,6 litara velikog motora sa unutrašnjim sagorevanjem i dve električne jedinice smeštene na obe osovine. Za poslednjepomenuti hibridni sklop mediji navode da će najverovatno stvarati oko 300 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group