Peugeot predstavlja svoju viziju budućnosti luksuznih automobila

Više slika

Više slika

Kako zavidimo onima koji su mogli da prisustvuju CES 2023…

Događaj je bio prepun sjajnih tehnoloških proizvoda koji će uskoro stići na tržište. Štaviše, proizvođači automobila su takođe bili u punoj snazi sa prototipovima i konceptima svojih nadolazećih električnih vozila. Peugeot je bio jedan od mnogih koji su izašli na scenu oduševljavajući sve prisutne svojim Inception modelom.

Nismo videli ovoliko geometrijskih elemenata na vozilu od kada je Tesla predstavio Cybertruck. Koliko god mi više volimo futurističku estetiku u nešto ublaženijoj varijanti, dizajn francuske marke donekle odiše mačo privlačnošću. To može biti samo naše, subjektivno viđenje stvari, ali u njemu postoji vibracija muževnosti koja ga čini privlačnim.

Ovaj EV je više od avangardnog izgleda jer ga je Peugeot opremio izvanrednim električnim pogonom. Inception je opremljen baterijom od 100 kWh koja obećava do 800km sa jednim punjenjem. Briga o dometu nikada neće biti problem, ako proizvodni model ispuni ovo obećanje.

Štaviše, sistem punjenja od 800 V koji dolazi sa Inception modelom koristi indukcionu tehnologiju koja se bežično može napuniti od nule do 100 procenata za manje od pola sata. Električni motori visokih performansi na svakoj osovini izjednačavaju se sa izlaznom snagom od približno 671 konja uz sprint od 0-100 km/h za manje od tri sekunde.

„Kupci imaju velika očekivanja od električnog automobila“, primećuje izvršni direktor proizvoda Žerom Mišeron. „Zahvaljujući novoj generaciji naših „BEV-by-design“ platformi posvećenih električnim vozilima, ispunićemo njihova očekivanja.“ Unutar kabine, Inception pruža vozaču i putnicima panoramski pogled zahvaljujući tankim stubovima i staklenom krovu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group