Novo čudo nemačkog inženjeringa

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes nije stranac po pitanju razvijanja apsurdnih terenskih vozila, uzmimo u obzir G63 6x6, G500 4x4²...

Sada, zahvaljujući jednom veoma ambicioznom inžinjeru kompanije, još jedna mašina se pridružila ovoj grupi.

Nazvan Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 4x4², strukturno jedinstven, automobili je nastao u viziji Jurgena Eberlea, kada je preuzeo isporuku svoje E-Class All-Terrain. Uprkos svom imenu, standardni model nije fokusiran na grube terene, tako da je Eberle osmislio način da ga transformiše kako bi zaista predstavljao savršen SUV model.

Najznačajniju promenu predstavljalo je uklapanje para portalnih osovina, koje uvećavaju visinu automobila na neverovatnih 16 inča, na njima je postavljen komplet guma od 31 inča, dok je celokupna širina vozila proširena za 8 inča.

Snagu ovog E-Class All-Terrain 4x4² modela stvara turbo V6 motor, zapremine 3,5 litara i 328 ks, što je sasvim dovoljno da se dosegnu veoma zahtevne površine, međutim, za razliku od prethodnih teresnkih kreacija ove vrste koje možemo videti na tržištu, ovaj model je u mogućnosti da sve to izvede bez menjača niskog prenosa ili zaključavanja diferencijala, što samo govori o njegovim neverovatnim i inovativnim off-road mogućnostima.

Na prosto oduševljenje jedne britanske publikacije, u izveštaju stoji da, veoma pozitivan odgovor na ovaj model, može dovesti do toga da Mercedes kreira njegovu neverovatno ograničenu proizvodnu liniju.

Pomalo neobičnog izgleda, automobil koji je i dalje u razvojnom procesu, predstavlja grubu predstavu onoga što nas može očekivati od budućeg modela, koji potencijalno može nastati, tako da, ako zamislimo pojedine male promene u polju karoserije, dobićemo sliku novog perfektnog terenca kome visina dozvoljava da učini nemoguće na neravnim i nedostupnim terenima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group