Novi sportski pikap oživljava Mitsubishi asortiman

Više slika

Više slika

Pikapovi su nešto što se ljudima dopada ili ne, bez neke zlatne sredine…

I dok su neverovatno popularni u Severnoj Americi i Australiji, evropski i azijski kupci su daleko manje zagrejani za posedovanje nečega što je toliko utilitarističko…

Ipak, bez obzira na to odakle dolazite, verovatno ćete umeti da cenite sve što je ušlo u kreiranje ovog neverovatnog Mitsubishi Ute, čije je rendere stručno kreirao Ajay Parameswaran.

Ovaj takozvani New Age Ute by Mitsubishi može se nadmetati sa najboljim primercima svoje vrste, bilo u predgrađu, bilo na gradilištima ili u divljini. Po pitanju dimenzija, on je okarakterisan kao kamionet srednje veličine koji poseduje grubi i isklesani dizajnerski jezik, što je nešto čemu budući Mitsubishi Triton može težiti.

Nismo sigurni koje je vaše mišljenje na ovu temu, ali mi bismo radije imali kamionet koji je ovako dinamično stilizovan, za razliku od mnogih drugih koji imaju impresivne specifikacije, ali su daleko od privlačnih.

I dok dizajner nije ništa rekao o tipu hipotetičkog pogonskog skopa ovog kamioneta, činjenica da on ima izduvne cevi isključuje mogućnosti električnog pogona, odnosno, samo električnog pogona. Ako bismo mogli da biramo, u svakom slučaju bismo se radije odlučili za neku naprednu hibridnu postavku, sa snažnim, ali istovremeno efikasnim benzinskim motorom, uz električni motor. Dizel hibrid bi bio sjajan takođe, ali bilo bi bolje ne otvarati tu Pandorinu kutiju, makar ne za sada.

Enterijer ovog modela izgleda, hajde da kažemo moderno, jer nije toliko futuristički usmeren kao eksterijer, pa jednostavno smatramo da je volan ovog modela zastareo. To nije isti volan koji dobijate u Mitsubishi Triton modelu iz 2015.godine, ali ipak, očekujemo nešto malo bolje.

Uprkos tome, vozačka kabina deluje solidno i praktično, sa pregradama za odlaganje stvari u vratima, kao i skladišnim prostorom iza centralne konzone, jednim iznad kontrolne table i dva pretinca. Sve svoje alate i razne tipove opreme možete uredno spakovati u ovog Kauboja novog doba.

Kada se sve uzme u obzir, moramo reći da je ovaj kamionet impresivan, spolja i iznutra. Činjenica je da se ne bismo bunili, ako bi Mitsubishi u jednom momentu kreirao nešto slično. A vi?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group