Scirocoo deluje ubitačno sa novim dizajnerskim pristupom VW grupacije


Povlačenje modela Scirocco iz proizvodnje prethodne godine, ostavilo je veliku prazninu u postavkama kompanije Volkswagen, koja tek treba da dobije svog novog člana...

Ovo je moglo da se očekuje, posebno kada se uzme u obzir veoma loša prodaja automobila ove linije, koji uprkos svom prelepom dizajnu i izgledu, poseduju bazu na identičnoj platformi kao i Golf Mk5 model, star gotovo petnaest godina.

Međutim, sa novom modularnom arhitekturom i platformom Volkswagen grupacije, postaje logično da nemački brend ponovo oživi svoju legendarnu seriju. Jednostavna činjenica da se sportski segment automobila polako smanjuje potpuno odbacuje ovakve mogućnosti, međutim, kada bi to uradio, ovaj brend bi stvorio dizajn koji bi bio sličan ostatku njegovih linija, a verovatno bi pozajmio više nego jednu stavku od modela Aerton kupe, sa četvoro vrata.

Na konceptualnom modelu predstavljenom od strane Luisa Karlosa Morena, prikazano je nešto dodatnih karakteristika modela, koji sada poseduje panoramski krov, sportska sedišta i nekoliko hromiranih akcenata, dok su široki bokovi i nisko težište, sada već prekinute linije Scirocco, zadržani.

Koliko god da nam ovaj automobil izgleda interesantno, kompanija Volkswagen nažalost neće predstaviti novi Scirocco iz tri jednostavna razloga: sportski automobili više nisu toliko popularni, kupci više žele terenska vozila i strategija ovog brenda se maksimalno fokusira na elektrifikaciju njegovih linija.

Tako da, svi koji bi želeli da ponovo sednu za volan jednog od najlepših Volkswagen automobila ikada, ipak će morati da se zadovolje Golf GTI ili R modelima kao alternativom, ali će opet morati da sačekaju da ove kompakt verzije sledeće generacije Golf modela debituju sledeće godine. Ovo možda nije prava zamena, ali svakako, Scirocco ostaje u našim mislima kao nešto što je okretalo glave i privlačilo pogled na ulicama decenijama unazad.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group