Novi neverovatni Alpine A290_β koncept stiže u proizvodnju sledeće godine

Više slika

Više slika

Kompanija Alpine otkrila  je svoj potpuno novi i električni automobil nazvan A290_B – Beta, interesantan koncept novog kompakta koji nudi uvid u sve što ona planira kada je reč o svetu svakodnevnih električnih modela, sa proizvodnom serijom koja će uslediti sledeće godine...

Imenovanje A290_β modela bazirano je na novoj globalnoj starategiji kompanije Alpine, sa slovom A i tri broja koja su snačajna za brend, dvojkom koja indicira na B segment i 90 koji naglašava predstojeći Lifestyle opseg. Upotreba grčkog slova beta označava srednju fazu vozila pre nego što stigne u zvnaičnu proizvodnju sledeće godine.

Iako koncept nije sam po sebi potpuno otelotvorenje R5 Turbo 3E studije iz prošle godine, zadovoljstvo je videti da je sasvim dovoljno naglašen i interesantan. Novi koncept se oslanja na iste stilske karakteristike kao i već predstavljeni Renault 5 Prototype projekat.

Za proizvodni automobil se očekuje da će zadržati dosta eksterijernih karakteristika pomenutog koncepta, sa direktorom dizajna kompanije Alpine, Rafaelom Linarijem, koji je izjavio za Top Gear kako će 85% eksterijernog dizajna biti identično pravoj stvari. Međutim, enterijer, koji poseduje kokpit unikatne postavke sa tri sedišta, pozicionirajući vozača u centru, neće biti prenešen na proizvodne modele.

Predstojeći proizvodni A290 model deliće istu tehnologiju sa Renault 5 i ZOE modelima, koji poseduju 52kWh baterijsko pakovanje sa prelaznim opsegom od 394 kilometara. Dok Renault 5 nudi izbor između dve opcije po pitanju pogonskog sklopa, jednom sa 108 ks i drugom dobrom za 132 ks, za A290 liniju se očekuje da će biti dosta snažnija.

Iako kompanija Alpine nije još uvek predstavila zvanične specifikacije novog automobila, glavni inžinjer brenda, Boneto, izjavio je medijima da će u baznoj varijanti, A290 modeli najverovatnije stizati sa motorima dobrim za 215 ks i postepeno dobijati poboljšanja u vidu mašina koje će razvijati 268 ks od 2027. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group