Novi Mercedes X-Class kamper debituje u Nemačkoj

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes otkrila je par konceptualnih kamper vozila kreiranih od njenih X-Class pikap modela, predstavljenih na CMT Show događaju u Štutgartu...

Prikazujući mogućnosti X klase da postane novo bazno vozilo za svrhe kreiranja kampera, brend Mercedes predstavio je jedan koncept modularne kabine kreirane od strane kompanije Tischer, kao i varijantu koja poseduje kuhinjski sistem integrisan u krevet, nastao u izvedbi marke VanEssa.

Mercedes je takođe predstavio i tri člana Marco Polo porodice kamper vozila, uključujući Marco Polo putnički kombi, Marco Polo Activity i Marco Polo Horizon jedinicu.

"Nama je veoma važno da naša vozila mogu biti prilagođena kamperskom stilu karoserije takođe, za sve zainteresovane kupce, naravno. X klasa može veoma smisleno biti transformisana za ove potrebe i stići u proizvodni opseg. Veoma smo ponosni što možemo da predstavimo prvi kamper koji smo kreirali u saradnji sa kompanijama Tischer i VanEssa za CTM događaj, samo dva meseca nakon što je vozilo lansirano", izjavio je Volker  Mornhinveg, direktor odseka Mercedes-Benz Vans.

Pokretna kabina kompanije Tischer nudi vertikalni prostor od gotovo dva metra, komotni sistem za spavanje smešten u udubljenju 150 centimetara širokom, kuhinjom sa gasnim šporetom i tri gorionika, mestima za troje koja se sa lakoćom mogu pretvoriti u dodatni krevet. U kamp delu postoji i integrisano kupatilo sa lavaboom na uvlačenje i toaletom na okretanje.

Drugi koncept, razvijen od strane brenda VanEssa, sastoji se od modula na izvlačenje koji teži oko 250 kilograma i poseduje potpuno funkcionalnu kuhinju. Ovaj deo uključuje hladnjak, prostor za kuvanje i pranje, posuđe i namirnice. Drugi modul nudi više prostora, dok je odeljak za prtljag zaštićen pregradom od tikovine, istog drveta koje se koristi za izgradnju paluba jahti.

Tržište kamper vozila nikada nije bilo jače u Nemačkoj nego danas, sa German Caravanning Industry asocijacijom koja je predstavila oko 38.000 novih vozila, registrovanih između januara i oktobra 2017. godine, što je za gotovo 5.000 jedinica više od 2016. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group