Novi koncept trokrake zvezde

Više slika

Više slika

Sa prezentacijom svog Concept A modela u Šangaju prošle nedelje, Mercedes-Benz je zvanično otvorio novo poglavlje u svojoj liniji kompakta...

Iako je ova studija modelirana kako bi ponudila uvid u sledeću generadiju sedan varijante A klase ove kompanije, ruski grafički dizajner, Nikita Aksjunov, preuzeo je prednosti ovog koncepta sa četvoro vrata kako bi kreirao njegovog blizanca u kabriolet varijanti.

Ova kreacija izgleda veoma dobro, a posebno se ističe prelepa Panamericana prednja maska koja je preuzela glavnu ulogu u agresivnom izgledu prednjeg dela automobila.

Nemojte nikako odmah odbaciti mogućnost transformisanja ideje ovog dizajnera u realnost, jer je već potvrđeno da Mercedes uveliko radi na proširivanju svoje A klse novim kabriolet izdanjem.

Ukoliko se ovo zaista i dogodi, onda će nastalo vozilo biti rival verzijama Audi A3 modela otvorenog krova, ali i automobilima iz BMW serije 2, a koristiće identičnu šasiju kao i njegov blizanac čvrstog krova. Naravno, kabrio model će takođe dolaziti sa identičnom linijom motora koja uključuje AMG A45 varijantu, dok se naglašava kako će identična serija u sledećoj generaciji kompakt varijante dolaziti sa ništa manje od 400 konjskih snaga ispod haube.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group