Nova kompanija donosi SUV vodoničnog pogona i Pininfarina karoserije

Novi proizvođač automobila NAMX pre nekoliko dana predstavio je svoju koncept verziju prve proizvodne linije...

Inovativni SUV model, opisan kao HUV, poseduje ekskluzivnu novu tehnologiju i Pininfarina dizajn. Kao takav, proizvodni model je i dalje nekoliko godina udaljen od fabričke trake i neće stići na tržište sve do 2025. godine, ali kompanija NAMX tvrdi da će njeni automobili inicijalno biti ponuđeni u dve varijante.

Prvi od njih biće ulaznog nivoa, sa pogonom na zadnjoj osovini i stići će sa 296 ks. Ova mašina će prema kompaniji biti u mogućnosti da dostigne stotku iz mesta za 6,5 sekundi, pre nego što ubrza do elektronski limitiranih, maksimalnih 200 km/h.

Sa druge strane, GTH verzija ove linije stići će sa pogonom na sva četiri točka i 542 ks. Ova varijanta dostizaće 250 km/h i stizaće do stotke iz mesta za 4,5 sekundi. Cene novih modela variraće od 65.000 do 95.000 evra, što ne zvuči kao nešto što ne možemo očekivati od modela sa ovakvom vrstom pogona.

Glavni trik ovog HUV modela daleko je kompleksniji od svega što smo do sada videli, makar kada je u pitanju njegov rezervoar. Kompanija NAMX patentirala je novu tehnologiju kombinujući fiksni vodonični rezervoar i šest dodatnih kapsula na uklanjanje koje mogu sluižiti kao sekundarni rezervoari. Ova nova kompanija obećava da će predstojeća vozila imati prelazni opseg od masivnih 800 kilometara i namerava da kreira distributivnu mrežu za svoje uklanjajuće kapsule.

Ovi rezervoari bili su primarni problem za kompaniju Pininfarina, koja je prvenstveno trebalo da osigura njihovu funkcionalnost unutar svog dizajna. Pored toga, legendarna kompanija otkrila je da radi sa novim brendom kako bi osigurala da njihov HUV bude sledeća generacija, koja će ipak doneti vozila koja nisu potpuno izgubila kontakt sa prošlošću.

Zajedno sa pomoći koju je dobila od brenda Pininfarina, ova nova kompanija u industriji predvođena je grupom veterana, koji donose svoje veliko iskustvo iz kompanija kao što su Matra, Renault i brojne druge. Razvoj ovog HUV modela krenuće 2023. godine, dok će njegov prototip debitovati na pariskom sajmu automobila Paris Auto Show ove jeseni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group