Nissan Xmotion uvodi terence u novu eru

Više slika

Više slika

Poslednji koncept kompanije poseduje prilično interesantan dizajn koji se teško može nazvati dosadnim...

Poslednji model japanskog proizvođača, Nissan Xmotion Concept, po prvi put se pojavio na sajmu u Detroitu, a ujedno predstavlja veoma uzbudljivu budućnost ovog brenda.

Sa radikalnim dizajnom, došlo je i nekoliko karakteristika koje mogu biti viđene na trenutnim vozilima kompanije Nissan. Bumerang farovi, kao na Murano liniji, takođe imaju svoje mesto, kao i V – motion prednja maska, koja može biti viđena na istom automobilu. Točkovi su posebno unikatni i poseduju postapokaliptičnu temu. Sveukupno, Xmotion koncept izgleda kao odgovor na Toyota FT-AC Concept automobil, koji je svoj debi takođe imao na sajmu automobila u Los Anđelesu.

U enterijeru stvari postaju daleko neobičnije. Putnička kabina koncepta kombinuje tradicionalne japanske elemente nalik drvetu kedra sa futurističkim dizajnom, koji uključuje unikatan 4+2 dizajn, a tu su još i nekoliko digitalnih ekrana osetljivih na dodir sa kojima je moguće igrati se.

Kada govorimo o interesantnim pozicijama za sedenje, u enterijeru postoje tri reda sa dva sedišta u svakom, što omogućuje transport šest ljudi istovremeno. Jednodelna centralna konzola deluje kao da teče celokupnom širinom automobila i nastavlja se do svake ivice putničke kabine, a smeštena je između prednjih sedišta. Centralna konzola, što je veoma interesantno, takođe je kompletno kreirana od kedrovog drveta.

Proizvođači automobila teže ka postavljanju velikih, masivnih ekrana u svoje modele, ali trenutni trend uključuje jedan monitor, kao u slučaju Model 3 linije kompanije Tesla. Nissan se opredelio za budućnost prepunu monitora, koja deluje više nego upečatljivo. Celokupna površina kontrolne table opremljena je ekranima, najveći od njih smešten je u sredini, dok nešto manji stoje sa svake njegove strane. Fleksibilni ekran na nebu, koji kompanija Nissan naziva, „digitalnim sobnim ogledalom“, zamenio je tradicionalni retrovizor, a ujedno možemo videti još jedan monitor smešten na centralnoj konzoli.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group