Nissan se nije odrekao svog IDx sportiste

Više slika

Više slika

Novembra meseca 2013. godine, Nissan je predstavio jedinstveni IDx koncept sportskog modela.

Opremljen karoserijom retro stila, IDx deluje spremno da se upusti u trku sa modelima Toyota 86 i Mazda MX-5 na tržištu pristupačnih sportskih modela.

Nažalost, u tri sledeće godine, tokom kojih je predviđan njegov debi, IDx nije ugledao svetlost dana. Međutim, japanski brend je otkrio da je i dalje zainteresiovan za kreiranje ovog automobila.

Prilikom razgovora sa medijima na Detroit Auto Show sajmu, šef dizajna kompanije Nissan, Širo Nakamura, izjavio je da ovaj proizvođač i dalje istražuje mogućnost proizvodne verzije, uprkos svim oficijalnim tvrdnjama kompanije koje su izrečene u prošlosti.

"Ovo je lep automobil sjajnog dizajna. Ne mogu vam reći ništa više od toga. Istražujemo obilje mogućnosti i ovo je jedna od njih. Nažalost, ne mogu vam reči ništa više od toga", izjavio je.

Kada, i ako, ovo vozilo bude plasirano na tržište, iz kompanije tvrde da ono cilja ka kupcima mlađeg i srednjeg doba i najverovatnije će biti opremljen motorom sa 1,6 litara zapremine, unutrašnjim sagorevanjem i 150 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group