Nissan predstavlja koncept svog novog Nissan GT-R modela

Više slika

Više slika

Linija GT-R, koja je sa nama još od 2007. godine, definitivno predstavlja jedan od najstarijih automobila koji se i dalje prodaje, mada, moramo biti pošteni i reći da je od tada dobila brojna osveženja kompanije Nissan kako bi ostala relevantna...

Tokom godina, bilo je mnogo govora o novoj generaciji popularnog automobila, ali sve do sada, japanski proizvođač čvrsto je negirao bilo kakve mogućnosti, komentarišući jedino da nećemo videti zamenu u skorije vreme.

Iako se razvoj ovog modela i dalje nalazi u najranijoj fazi, potpuno novi Nissan GT-R zaista dolazi, u to nema nikakve sumnje. Sada, sudeći prema određenim izvorima, za koje je govorio generalni direktor globalnog dizajna kompanije Nissan, Alfonso Albaisa, nova linija će biti predstavljena prototipom automobila. Albaisa nije išao u specifikacije prilikom razgovora o nasledniku R35 modela, ali je odgovorio sa "prirodno", kada je upitan da li će novi GT-R biti predstavljen konceptom.

Prethodno, Albaisa je izjavio kako će najnovija GT-R linija biti najbolja u svojoj klasi, ali i najbrži super sportski automobil na svetu, a ujedno, njegov stil neće imati bilo kakvih dodirnih tačaka sa nedavno lansiranim GTR-50 konceptualnim modelom.

Očekivan ranije sledeće dekade, ovaj automobil će biti podržan novom platformom, koja će najverovatnije biti u mogućnosti da prihvati elektrifikaciju pogonskog sklopa. Iako ovo još uvek stoji u preliminarnim planovima unutar kompanije Nissan, sledeća generacija GT-R automobila, najverovatnije će se opredeliti za hibridnu rutu nakon svega, sa novim trolitarskim V6 motorom uparenim sa jednim ili više sistema nalik KERS jedinicama.

Konačan izlaz automobila biće postavljen na oko 600 ks, što će biti dodatno pojačanje, posebno ukoliko imamo u vidu da je trenutna varijanta dobra za 562 ks, ne računajući Nismo modele koji su još snažniji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group