Nissan predstavio automobil budućnosti

Poznati auto brend je predstavio GT-R konceptni automobil koji sigurno korača u budućnost. Ovaj automobil krerian je sa vizijom da bude automobil u 2050. godini, što njegov futuristički dizajn jasno pokazuje.

Oživljavajući koncept Jaebuma Čoija,  dizajn vozila fokusira se na ideju automobilskih entuzijasta u doba samovozećih automobila. Kompaktni super automobil za jednu osobu širok je samo dva metra, dugačak je 3 metra i uvodi novi način rada, odnosno vožnje

Čoi je zamislio da GT-R 2050 zahteva da vozač položi ležeći udove u položaj „X“, „noseći“ vozilo poput produžetka tela. To znači da će vozač u ovom vozilu ležati i da će biti u položaju raširenih ruku i nogu, kao kadap ravite anđela u snegu. Nismo sigurni baš koliko će ovaj položaj biti udoban za vožnju, ali Čoi kaže da će unutar vozila vozač moći da se pomera i namešta kako njemu odgovara, ali da će ovo biti osnovni vozački položaj.

Vozač bi trebalo da nosi VR kacigu sa Nissanovom tehnologijom Brain-to-Vehicle koja bi mu omogućila da preko kamera vidi gde vozilo ide i kojim putevima. Za sada je ovo samo koncept koji u skorije vreme neće izaći na ulice, ali Nissan kaže da je sve moguće za 30. godina.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group