Nissan nije odustao od novog Z sportskog modela

Više slika

Više slika

Deluje da Nissan Z sportski automobil može dobiti novo izdanje, uprkos činjenici da za sada ne postoje zvanični planovi modela koji će zameniti zastarelu 370Z liniju...

Direktor razvoja kompanije Nissan, Filipe Klen, izjavio je svetskim medijima, da su sve izjave vezane za smrt Z serije potpuno preuveličane.

Kada je upitan o projektu za stvaranje naslednika 370Z automobla, koji je na tržištu od 2009. godine, direktor je izbegao da da jasan odgovor, dodavši: „Mi radimo na tome i planovi su itekako prisutni, ali za sada nemam nikakva ovlašćenja da vam bilo šta otkrijem“.

Poslednje informacije govore o tome kako Nissan ne može da kreira validan biznis plan novog Z modela i da kompanija najverovatnije planira da ga potpuno zanemari. Međutim, Klein tvrdi drugačije.

„Z segment predstavlja veoma komplikovano tržište“, rekao je. „Ovaj segment je veoma sužen širom sveta, ali mi i dalje verujemo da će se pronaći mesto za Z varijante, koje mi svakako želimo da održimo u liniji, a na tome upravo i radimo. Stvari ostaju na tome, za sada, dok za neke duže staze posedujemo različita rešenja koja ćemo uzeti u razmatranje. Ukoliko budemo kreirali potpuno novo vozilo, moramo imati u vidu sve što može njegovu strast održati živom, tako da sve što mogu reći, jeste da mi sada radimo veoma ozbiljno na ovome i trudićemo se da održimo Z seriju živom i osvežimo je nečim što može biti i sledeća generacija.“

Direktor je takođe pomenuo da i trenutni terenski trend preuzima dosta kupaca, odvajajući ih od brzine, ubrzanja i uletanja u krivine, kao ključnih karakteristika i vrednosti vozila. Kada poslednjem dodamo regulativne norme različitih vlada i država, cene i težina novih automobila variraju zahvaljujući njegovim bezbednosnim elementima, težim osovinama i slično.

Ovi faktori mogu biti presudni u razvoju i kreiranju nove Nissan Z linije sportskih automobila, koji tradicionalno na tržištu važe za lagane i pristupačne modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group