Neverovatni novi koncept kompanije Genesis

Više slika

Više slika

Ovaj prelepi model koji vidite u našoj galeriji nazvan je Genesis X Convertible Concept i predstavljen je kao treće i finalno izdanje X koncept trilogije ovog proizvođača...

Predstavljen u Kaliforniji pre ovonedeljnog Los Angeles Auto Show salona automobila, Genesis X Convertible akcentuje dizajnerski jezik brenda, poznat kao Athletic Elegance, ka kome u svakom segmentu teži. Ovaj model deli arhitekturu i pogonski sklop sa X konceptom iz prošle i X Speedium Coupe verzijom iz ove godine, čije su dizajnerske karakteristike takođe prisutne.

Predivni konceptualni automobil odmah se ističe i stvara jaku impresiju svojom dugačkom haubom i kratkim prednjim prepustom. On zapada za oko još više zbog prepoznatljivih Quad Lights farova ovog brenda, koji baš kao i kod Speedium X Concept modela, formiraju LED traku i iviče predivnu Crest Grille masku, koju možemo videti kod serija sa unutrašnjim sagorevanjem kompanije Genesis. Za hlađenje pogonskog sklopa zadužena su niska otvaranja na prednjem braniku.

Profil ovog koncepta još je uglađeniji, sa oštrim naborima iznad prednjih i zadnjih točkova, zajedno sa istaknutom linijom koja kreće ispred haube, proteže se kroz lajsnu spolera i kreće se sve do poklopca prtljažnika. Kompanija Genesis ovu karakteristiku naziva ’anti-wedge paraboličnom linijom’ i tvrdi da ona naglašava kraljevski karakter profilnog dela, kreirajući tenziju između punih površina širom horizontalne linije pojasa koja je blago nagnuta unazad.

Na zadnjem delu ovog poslednjeg Genesis koncepta nalaze se horizontalna štop svetla u kvad postavci. Spojler na poklopcu gepeka takođe privlači pažnju zahvaljujući tankoj LED traci osvetljenja, kompletiranoj V oblikovanom identifikacijom. Koncept takođe poseduje i sklopivi tvrdi krov, sa transparentnim šiberom iznad prednja dva sedišta. Za kompletiranje eksterijernog dizajna zaduženi su točkovi sa kompleksnim G-Matrix obrascima i konkavnim dizajnom.

Kompanija Genesis je kreirala enterijer svog novog koncepta podjednako fascinantnim i lepim kao njegov eksterijer. Unutra je moguće videti instrument panel koji obavija prostor ispred vozača, mešavinu materijala od reciklirane vune i kože, sa čitavom unutrašnjošću primarno finiširanom u nijansi nazvanoj Giwa Navy, koja je na savršen način akcentovana Dancheong Orange detaljima širom svih površina. U putničkoj kabini takođe je moguće pronaći impresivni i ručno kreirani audio sistem, majstora zvuka kompanije Guk-il Yu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group