Nemački brend predstavio koncept Phaeton modela u voznom stanju

Ovoga meseca se obeležava dvadeset godina od izbacivanja Volkswagen Phaeton modela, velike, luksuzne direktorske limuzine koja je utabala put Touareg i Arteon linijama nemačkog proizvođača i postala pristupačni izvor ekskluzivnosti u svojoj klasi...

Sa rivalima u serijama kao što su BMW 5, Mercedes E klasa i Audi A6, prelepi model stigao je sa mešavinom brojnih legendarnih motora kao što su V10 dizel, koji je u to vreme bio zadužen za kreiranje najmoćnijeg dizel salona na svetu. Međutim, ova linija je 2016. godine doživela svoj kraj, nakon što se proizvođač okrenuo elektrifikaciji. Sa druge strane, Volkswagen definitivno nije bio spreman da se oprosti od ovog modela i tek je sada predstavio koncept baziran na njemu nazvan Phaeton D2.

Iako D2 nikada nije stigao u serijsku proizvodnju, njegov koncept postoji i upravo njega možete videti u našoj galeriji iznad. Ovo je unikat i, za razliku od većine drugih koncept modela, on je u punom voznom stanju. Kada pogledamo automobil možemo videti da je bio ispred svog vremena, sa enterijerom kojim dominira veliki zakrivljeni displej i eksterijerom koji odaje počast originalnom Phaeton modelu i poseduje klasične, minimalističke i moderne detalje.

Eksterijer nastavlja identifikaciju kompanije Volkswagen iz vremena u kome je bio kreiran, pored velike hromirane prednje maske, na kojoj se ponosno ističe VW oznaka i koja zajedno sa LED i DRL farovima seče prednju polovinu na pola, deleći je od ostatka dugačke haube. Bočni delovi automobila tipični su za luksuzni salon, sa hromiranim detaljima i uglađenim konturnim linijama zaduženim za dodavanje definicije pojednostavljenom profilu.

Na zadnjem delu, krovna linija se spušta ka dugačkom prtljažnom segmentu, opremljenom hromiranim okruženjem, duplim izduvnim granama i prepoznatljivim brendiranjem nemačke kompanije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group