Naslednik HumVee-a

Više slika

Više slika

Oshkosh Defense je kompanija koja je izabrana od strane američke armije i Marinaca, da napravi Joint Light Tactical Vechile, koje bi trebalo da bude naslednik popularno Humvee-a...


US Army Tank-automotive and Armaments Command (TACOM) Life Cycle Management Command (LCMC) je poverila ugovor od 6,7 milijardni dolara kompaniji Oshkosh Defense da napravi JLTV, koji bi trebao da zameni veći deo HMMWV flote "sa vozilom male težine sa naprednom tehnologijom sigurnosti i off road vožnje". 

Očekuje se da Oshkosh isporuči 17 000 vozila tokom trajanja ugovora. Oshkosh treba da počne sa isporukom 10 meseci nakon što ugovor bude ozvaničen. 

"Prateći rigorozne propise, američka Armija i Marinci će svojim borcima obezbediti najsposobnije lako borbeno vozilo današnjice - Oshkosh JLTV", rekoa je Charles L Szews, direktor Oshkosha. "Potpuno smo spremni da napravimo flotu izvanrednih vozila koje će služiti naše trupe u budućim misijama". 

Oshkosh tvrdi da JLTV detaljno testiran i da pruža balističku zaštitu kao laki tenk. Dolaziće u dve varijante, sa dva i četiri sedišta. Model sa dva sedišta dolazi kao jedna opcija a to je Utility (JLTV-UTL), koji služi kao pomoćno vozilo, dok model sa četiri sedišta dolazi u dva oblika, kao General Purpose (JLTV-GP) i Close Combat Weapons Carrier (JLTV-CCWC).

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group