Naslednik BMW-a Z4 je Z3

Pre nekoliko dana smo vas obavestili da je upravo naslednik modela Z4 automobil na kojem će svoje snage, u sklopu saradnje, udružiti BMW i Toyota, a sada BimmerPost, koji kada je BMW u pitanju, retko kada nema tačne informacije, donosi najnovija saznanja o tom projektu... 



Pre svega, BimmerPost javlja da će treća generacija modela Z4 ustvari nositi oznaku Z3 i da će imati klasičnu konfiguraciju sa motorom smeštenim napred i pogonom na zadnje točkove. Veliki uticaj na konačni dizajn bi trebao da ima koncept Vision ConnectedDrive (na slikama), a jedan od glavnih akcenata prilikom razvoja će biti smanjenje mase automobila. 

To bi pre svega trebalo da se postigne upotrebom karbonskih vlakana i plastike ojačane vlaknima (CFRP) od kojih bi trebali da budu proizvedeni pojedini delovi karoserije poput poklopca motora i prtljažnika, delovi trapa i sl, ali, ono što je još važnije, možda čak i monocoque koji će činiti konstrukcijsku osnovu automobila. 

Z3 bi trebali da pokreću 4 i 6-cilindrični turbo motori, pa bi kupcima trebao da bude dostupan prvo samo kao kabriolet i to sa sklopivim platnenim krovom, a kasnije bi trebao da stigne i coupe. Sa druge strane Toyotina verzija bi prvo trebala da bude prodavana samo kao coupe, a kasnije i kao cabrio. Za sada ostaje nepoznato da li će ovi modeli koristiti neki oblik hibridnog pogona.

Ov dva modela će imati u potpunosti drugačiji dizajn, a cena novog Z3 ne bi trebala da se značajnije menja u odnosu na trenutni Z4. Dobra je šansa da će na tržište stići i M varijanta.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group