Napredni BMW Panoramic Vision displeji stižu u proizvodne modele 2025. godine

Više slika

Više slika

Koncept automobili ne služe samo kako bi nam predstavili dizajnerski jezik brenda, već ponekada i nove tehnologije koje nam on donosi...

Ovo je upravo slučaj i sa potpuno novim displejom u punoj širini putničke kabine koji je prvi put viđen u BMW i Vision Dee konceptu i svoj put do proizvodnih modela naći će 2025. godine.

BMW Panoramic Vision sistem biće implementiran u prvom modelu predstojeće Neue Klasse serije modela, zajedno sa poslednjom evolucijom BMW iDrive informativno-zabavnog sistema. Cilj ove tehnologije predstavlja pretvaranje šoferšajbne u projektornu površinu, omogućujući vozačima da drže ruke na volanu i oči na putu ispred sebe sve vreme.

Prvi put predstavljen u BMW i Vision Dee konceptu na CES događaju u Las Vegasu, ovaj sistem emitovaće najvažnije informacije, uključujui brzinu, vreme i medije, koji će uvek biti vidljivi zahvaljujući većem intenzitetu svetlosti i kontrasta u tamnijim površinama nižih delova vetrobranskog stakla. Iznad toga, nalazi se produženi podižući displej koji poseduje interakciju sa okruženjem u stilu proširene realnosti za vozača i sve putnike.

Sudeći prema Frenku Veberu, članu Odbora za razvoj BMW AG, novi sistem otvara nove mogućnosti kada je reč o dizajniranju novi modela, dodajući: „Na vozačima je da odluče šta će od informacija imati u svom vidokrugu ili da svojim saputnicima obezbede uvid u čitav sadržaj. Revolucionarno projektovanje i značajno čistije struktuirano okruženje putničke kabine pružiće novo i impresivno iskustvo i doživljaj prostora tokom vožnje“.  

Bavarski brend tvrdi da će se BMW Panoramic Vision sistem pridružiti budućim novim kontrolnim i informacionim elementima u Neue Klass modelima od 2025. godine. Svi zainteresovani neće morati da čekaju previše, jer će BMW najverovatnije otkriti nešto više informacija o svemu što nas očekuje na IAA Mobility 2023 događaju koji će se održati sledećeg septembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group