MZ8 koncept

Dva najprepoznatljivija sportska modela koja su izašla iz BMW-ovih fabrika u poslednjih 25 godina su definitivno model serije 8, koji se pravio od 1989. do 1999. i Henrik Fisker Z8 koji se bio u ponudi od 1999. do 2003...

 

Ova dva automobila su bili inspiracija Christophu Jourdhui-ju, studentu transportnog dizajna u Internacionalnoj školi dizajna - IDS u Francuskoj, za novi koncept koji je nazvao MZ8.

"Ovaj automobil je proslava 40 godina Motorsport odeljka BMW-a", izjavio je Cristoph, "Odlučio sam da radim na ovom modelu inspirisan modelom Z8, kao i serijom 8."

Francuski dizajner nije ponudio mnogo detalja o MZ8 modelu koji dolazi sa tvrdim krovom koji se skida i vraća agresivniji "nos" automobila i zanimljivu interpretaciju čuvene BMW-ove rešetka. Sa fotografija se može zaključiti, da za razliku od serije 8 i Z8 koji su imali motor na prednjoj strani, MZ8 dolazi sa motorom na sredini. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group