Moćni krosover Audi SQ8

Zajedno sa regularnom verzijom Audijevog modela Q8, kupe krosover će takođe ponuditi i S varijantu visokih performansi.

"Q8 je brat ili sestra novom modelu audi A8, tako da mora biti vrhunski i luksuzan, ali, da li može postojati SQ8 verzija performansi? Ovo je nešto što bih ja voleo da uradim", izjavio je Ditmar Vogenreiter, član upravnog odbora kompanije Audi, zadužen za prodaju i marketing.

Sada je veoma rano govoriti koji bi motor novi SQ8 mogao koristiti, ali iz pouzdanih izvora smo saznali da će najverovatnije usvojiti četvorolitarski V8 bi-turbo agregat iz modla SQ7. u totalu, ovaj motor je dobar za 429 ks i 900 Nm obrtnog momenta i omogućuje sprint od 0 do 100 km/h za samo 4,8 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 250 km/h. Identičan performans se očekuje i od SQ8 modela takođe.

Dodatno, pored visokokvalitetnih i luksuznih terenace, četvorolitarska TDI jedinica će verovatno biti ubačena i u dizel verziju SQ5 modela, ali ovo još uvek nije potvrđeno. U međuvremenu, premijum kompakt SUV već poseduje vrhunsku verziju opsega koja je predstavljena u Detroitu i koristi trolitarski V6 benzinski motor sa 349 ks i 500 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group