MINI odlazi u budućnost novim električnim konceptom

Više slika

Više slika

Kompanija MINI javno je predstavila po prvi put svoj novi električni koncept...

Spreman za svoj debi na Frankfurt Motor Show sajmu automobila, električni koncept je dizajniran kako bi postao privlačan stanovnicima urbanih sredina i nudi pozor u nov i čist pristup svakodnevnoj mobilnosti koja bi mogla da usledi tokom nekoliko sledećih nekoliko godina.

Sa izgledom futurističkog MINI Coper modela, ovaj koncept sadrži unikatnu prednju masku koja je uokvirena LED farovima i sportskim prednjim branikom koji na svojoj površini simulira usisnike vazduha.

Ovaj trkački stil nastavlja se i na zadnjem delu, gde su dizajneri ugradili automatska vrata gepeka montirana na krov i bočne pragove od fiberglasa. Takođe, tu su i točkovi od 19 inča, koji poseduju aerodinamične unutrašnje rubove kreirane upotrebom 3D štampača.

Zadnja strana ovog automobila nešto je konvencijalnija jer poseduje spojler montiran na gepek i difuzor od fiberglasa. MINI koreni koje poseduje u Britaniji, takođe su jasni na ovom konceptu i vidljivi putem LED štop svetala sa Union Jack akcentima.

Snagu ovom automobilu pruža električni pogosnki sklop sa električnim motorom na čelu, koji zaista ne dolazi kao iznenađenje, posebno kada znamo ko iza njega stoji, ali za sada nismo dobili nikakve dalje informacije o njegovim specifikacijama, mada, kompanija MINI tvrdi da njihov novi koncept poseduje jako agilnu jedinicu koja pruža go-kart osećaj tokom vožnje.

Činjenica da celokupan koncept deluje gotovo spremno za proizvodnju ne bi trebalo da izaziva bilo kakvo čuđenje, jer je kompanija već pripremila čitav projekat lansiranja novog vozila početkom 2019. godine.

Kao što je vlasnik BMW AG kompanije Herald objasnio, "MINI Elecric koncept model nudi veoma lep pregled u naše novo poizvodno vozilo".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group