Mercedes upravo najavio novi električni prototip

Mercedes-Benz je najavio potpuno električni prototip nazvan Vision EQXX koji obećava da će biti najefikasniji električni automobil ikada i da će imati najveći domet...

Proizvođač automobila delio je najave i preliminarne detalje i tokom prezentacije je najavljeno da ovaj auto može putovati od Pekinga do Šangaja, odnosno da može preći 1.207 km sa jednim punjenjem, što je izvanredno.

Mercedes-Benz Vision EQXX razvija tim sa sedištem u Štutgartu koji dobija podršku AMG grupe visokih performansi.Inženjeri koji stoje iza projekta otkrili su da će ključ asortimana Vision EQXX biti efikasnost, a ne masivni paket baterija.

„Najlakši način je staviti veću bateriju u automobil, ali to dovodi do smanjenja sange i povećanja težine. Ključ je efikasnost vozila i pogonskog sklopa “, rekli su kreatori vozila.

Mercedes Vision EQXX je predstavljen kao jednokratni prototip, a ne kao proizvodni model. Proizvođač automobila je potvrdio da će stvari koje nauči od prototipa filtrirati u svom asortimanu električnih automobila koji tek treba da budu predstavljeni.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group