Mercedes ubrzava električne modele

Električna vozila još uvek nisu toliko jaka na tržištu, ali polako uzimaju zamah i neminovno će preuzeti dobar deo kolača u budućnosti, a Dimler je odlučan da na to bude spreman...

 

Prema Automotive News, Daimler direktor Dieter Zetsche je izneo tvrdnju da ovaj segment brzo napreduje i da je bitno da Mercedes bude u toku sa dešavanjima. 

"Podešavamo naše planove u ovom polju. Veoma je važno da imamo dobar tajming". 

Direktor je dodao da Mercedes planira da otkrije više o električnom programu na sajmu u Parizu u oktobru, kada će se prototip električnog vozila pojaviti, sa autonomijom od 500km. Prodaja bi trebala da krene pre 2020. godine. 

Daimler će povećati potrošnju kako bi ubrzao razvoj električnih vozila, pa bi ona trebala da značajno pređe prođlogodišnjih 6.6 milijardi €. Godinu ranije Daimler je investirao 5.7 milijardi €. 

Nemački džin će posvetiti sredstva razvoju novih motora visoke efikasnosti, alternativnim pogonskim sistemima, autonomnoj vožnji i novoj generaciji baterija. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group