Mercedes predstavio Vision Duet koncept

Više slika

Više slika

Popularna auto kompanija dobija još jedno vozilo budućnosti...

Upoznajte Mercedes-Benz Vision Duet, futuristički konceptni automobil koji pokazuje kako bi premium vozila mogla izgledati kada autonomna tehnologija nivoa 5 postane stvarnost.

Vision Duet je dizajnirao Luj Huang kao diplomski rad tokom studija na ArtCenter College of Design u Pasadeni u Kaliforniji. On je predstavio Grand Tourer sa tri sedišta čiji je cilj da ponudi novu vrstu iskustva u putovanju sa vrlo inovativnim dizajnom.

Huang veruje da će prelaskom na elektrifikaciju i potpunu autonomiju doći do promeneu vozačkom iskustvu. Imajući to na umu, Vision Duetu nedostaju tradicionalne komande poput volana ili pedala i umesto toga ima dva udobna sedišta okrenuta ka napred i veliki sto u centru kabine.

Kada je vozilo parkirano, stakleni krov može da se pomakne unazad i može se koristiti treće sedište napred. Spolja, koncept liči na bilo koji trenutni Mercedes-Benz, ali to nije loše.

Napred ima prepoznatljivu rešetku sa velikim trokrakim znakom, dok je primena električnog pogonskog sklopa takođe omogućila izuzetno kratatku prednju haubu. Naravno, auto je opremljen LED tenhologijom i sistemima bezbednosti koji jasno govore da se radi o vozulu budućnosti.

Moramo napomenuti, da je ovo samo koncept i vizija dizajnera Luja Huanga, tako da Mercedes kompanija nije potvrdila kreiranje ovog vozila, već je ovo samo Huangov primer kako bi Mečke mogle da izgledaju za nekoliko decenija.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group