Mercedes predstavio mogućnost tenkovskog okreta svoje predstojeće EV G klase

Nemački Mercedes-Benz naporno radi na razvijanju svoje potpuno električne verzije ikoničnog G-Class modela i ovaj brend je upravo predstavio jednu od njegovih intrigantnih karakteristika...

Nazvan G-turn, ovaj postupak predstavlja mogućnost novog modela da izvede tenkovski okret, okrećući se u krug na mekanijim površinama. Kratki video ove mogućnosti predstavljen je u okviru poslednje strateške konferencije brenda i od tada je pronašla svoj put do interneta.

Poznato je da će EQG koristiti isti merdevinasti ram kao i regularna G-Class linija, dok je sa čak četiri električna motora koja se trenutno na njoj nalaze ovaj tenkovski okret postao moguć. Rivian je prvi proizvođač automobila koji je uspeo da razvije ovakav sistem u električnom modelu, nazvanom R1T pikap. Međutim, ova novoosnovana kompanija još uvek nije predstavila modele tržišnih specifikacija.

Tehničke specifikacije proizvodnog modela još uvek nisu poznate, ali znamo da će on stići na tržište tokom 2024. godine. Mercedes-Benz do danas nije potvrdio na kojim će sve tržištima njihova nova potpuno električna G klasa biti dostupna, ali su Evropa i Severna Amerika definitivno dva kontinenta koja ga mogu očekivati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group