Mercedes objavio skice modela GLA

Na predstojećem frankfurtskom auto salonu, Mercedes će predstaviti svoj novi kompaktni crossover pod nazivom GLA...


Reč je o automobilu koji je već službeno najavljen predstavljanjem istoimenog koncepta, a sada su objavljene i službene skice sa kojima nemački proizvođač održava interes javnosti pre objave fotografija i tehničkih podataka konačnog proizvodnog modela.


GLA se bazira temelji na A klasi iz koje će biti prenet veliki deo tehničkih komponenata i motori. Drugim rečima, činiće je 4-cilindrični turbo benzinski i dieselski motori, a vrh ponude će činiti GLA45 AMG čiji će 2.0 turbo razvijati snagu od 360 KS.


Na do sada objavljenim fotografijama vidljivo je da će styling GLA predstavljati dalju evoluciju Mercedesovih karakterističnih linija. Takođe, svoj uticaj je ostvarila i A klasa na kojoj se GLA i temelji (tehnički i dizajnom), a dodajmo i da je ova studija u osnovi vrlo blizu izgleda konačnog modela. 

Dimenzije ovog modela iznose 4,38/1,97/1,57 m, međuosovinski razmak je 2,69 m, a vredi spomenuti i da je koncept opremljen 20 colnim felnama i gumama dimenzija 255/45 R20.

U koncept je ugrađen 4-cilindrični 2.0 turbobenzinski motor snage 211 KS (155 kW), koji je uparen sa 7-stepenim automatskim prenosom (7G-DCT) i 4MATIC pogonom na sva četiri točka. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group