Mercedes-Benz izbacuje tri nova kampera - izaberite svog favorita

Više slika

Više slika

Kompanija Mercedes-Benz želi da zadivi sve posetioce Caravan Salon sajma u Dizeldorfu, predstavljajući im budućnost novim izvedbama svojih popularnih kombi i kamper koncept vozila...

Prvi model nazvan je Concept Marco Polo, ali za razliku od proizvodne varijante V klsae, ova studija poseduje ono što nemački proizvođač naziva „Mercedes-Benz Advanced Control“ ili MBAC skraćeno.

Ovo je u suštini sistem sačinjen od interfejs modula sa glasovnom kontrolom, koji omogućuje korisnicima pristup različitim funkcionalnostima vozila, nalik vazdušnom vešanju, svetlima i različitim dodacima na krovu. Mercedes-Benz Concept Marco Polo vozilo neće stići u proizvodnu fazu, to je sigurno, ali MBAC tehnologija svakako hoće, a biće zvanično implementirana u novim Sprinter kombijima od sledeće godine.

Nemački proizvođač automobila predstaviće i Sprinter Connected Home koncept na istom događaju, takođe. Kreiran kao demonstrativno vozilo, ovaj kombi je zapravo, najbliži punoj proizvodnji, kao što firma potvrđuje, a poseduje identičnu MBAC tehnologiju kao i njegov blizanac baziran na V klasi.

Svoju premijeru na Caravan Salon sajmu u Nemačkoj, imaće i Concept Sprinter F-Cell model. Ova varijanta zvanično je predstavljena prošlog meseca, a kao što joj samo ime govori, za pokretanje točkova zadužene su hidrogenske ćelije. Podržan sa tri vrste gorivnih ćelija, pogonski sklop ovog kombija stvara oko 200 ks i 350 Nm obrtnog momenta. Nova verzija može putovati do 300 kilometara između punjenja ili 200 kilometara više sa dodatnim rezervoarom.

Štand kompanije Mercedes-Benz na ovom događaju takođe će uključiti i B-Class ModernComfort kamper model, kreiran u saradnji sa brendom HYMER, Regent S bus kompanije La Strada i X-Class kamperom, koji kao dodatak poseduje krovnu šatorsku strukturu i koncept paralelnog podizanja.

N.Đ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group