Mercedes-AMG R50 Hypercar u Parizu

Više slika

Više slika

Već nekoliko nedelja kruže glasine da Mercedes-AMG radi na automobila koji će biti konkurencija modelu AM-RB 001, koji su razvili Aston Martin i Red Bull Racing...

 

Prema Georgu Kacheru, iz Automobiles magazina, projekat koji je interno poznat kao R50, bi trebao da premosti razliku između superautomobila koji su u proizvodnji i koncepta za Le Mans. Očekuje se težina od oko 1450 kilograma, što će biti značajno lakše od MaLarena P1, LaFerrarija, kao i Porsche-a 918 Spyder.

Snaga će dolaziti iz jednog od dva moguća izbora. Neki očekuju konverziju motora 1.5 turbo V6 hubrid koji se koristi u Formuli 1. Drugi pominju da će biti u pitanju AMGov 2.0. U svakom slučaju, očekuje se snaga od preko 1000ks. 

Dizajn bi trebao da obuhvati aktivnu aerodinamiku i vešanje, kao i kokpit koji će vozaču i suvozaču ponuditi raspored kao u trkačkim vozilima, bez instrument zable, već sa LED ekranom.

Na slikama su neki od najradikalnijih dizajn modela iz Mercedesa, od Vision Gran Turismo, AMG GT R, SLR McLaren Stirling Moss, CLK GTR, C111 i C112 concepts, sve do Silver Arrow sa 2011 LA Design Challenge.

Nećemo morati da čekamo još dugo, pošto Mercedes planira da predstavi ovaj model na sajmu u Parizu, koji se otvara za manje od mesec dana. Broj primeraka može biti od 25, pa sve do 250.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group