Memminger Roadster 2.7 predstavlja Bubu na steroidima

Više slika

Više slika

Za razliku od poslednjeg modela Beetle, Roadster 2,7 poseduje motor smešten na sredini, uparen sa petostepenim manualnim menjačem...

Kompanija koja je proizvela ovaj model nije pružila bilo kakve informacije o njegovim specifikacijama, ali verujemo da može da razvije makar 200 km/h, što je sasvim dovoljno.

Pored redizajniranog motora, ovaj automobil takođe je dobio i disk kočnice sa klasičnog Porsche 911 modela, ojačano vešanje, ultralake aluminijumske točkove od 18 inča, opremljene glomaznim gumama. Rezultat predstavlja vozilo koje teži svega 800 kg i verovatno predstavlja pravi doživljaj prilikom vožnje.

Kada smo kod vožnje, kompanija je želela da pomenuti deo postane fokus ovog vozila, tako da ne treba biti preterano uzbuđen zbog dodatne opreme i elektronike. U putničkoj kabini ne postoje nikakvi multimedijalni sistemi, samo jednostavan tahimetar, brzinomer, merač temperature, pritiska ulja i analogni sat. Brend Memminger ne želi da njihove kupce bilo šta odvaja od vožnje.

Kada imamo u vidu ostala vozila kompanije Memminger, Roadster 2.7 je baziran na staroj Bubi, ali nismo dobili bilo kakve informacije o modelu na čijoj bazi je nastala. Najbolje što možemo pretpostaviti jeste da ovaj automobil svoj život duguje liniji legendarne Bube, nastale negde tokom sedamdesetih godina. Kako bi osigurali da se motor potpuno uklapa sa prostorom iza dva putnika, kompanija je povećala međuosovinsko rastojanje, ali je skratila ukupnu dužinu vozila u poređenju sa klasičnom Bubom, što je dovelo do značajnog povećanja širine.

Vizuelno, ovaj automobil je dosta agresivniji zahvaljujući paleti različitih dodataka, širih komponenti i predivnih linija. Crni targa delovi iza sedišta ispod sebe kriju zaštitni kavez, ali takođe pomažu prilikom hlađenja motora. Kompanija je takođe prikačila i stabilizator na zadnjem delu svog Roadster 2.7, a on izgleda veoma dobro.

Memminger, trenutno, predstavlja Roadster 2.7 samo kao koncept, ali ukoliko interesovanje bude dovoljno, onda će nastati linija koja će posedovati 20 jedinica okruglo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group