Mazda Vision izgleda kao pravi superautomobil sa četvoro vrata

Više slika

Više slika

Prateći veoma lep koncept kompanije Kia, Mazda Vision kupe zasenio je čitavu javnost i impresionirao novinare svojim dinamičnim dizajnom, predstavljajući sledeće poglavlje dizajnerskog jezika kompanije...

Karoserija modela potvrđuje zlatni rejting klasičnog kupe dizajna, dok je kabina pozicionirana ka zadnjem delu automobila, a celokupan dizajn prate čiste linije koje stvaraju iluziju da se Vision Coupe kreće unapred onda kada je stoji u mestu.

Mazda se namerno opredelila za eksterijerni dizajn koji je oslobođen svih esencijalnih elemenata koji se fokusiraju na klasične karakteristike nalik prominentnim linijama i stilu karoserije sa strane, koji predstavljaju blage prelaze prilikom promena svetlosti i senki.

Identična atmosfera prisutna je i u putničkoj kabini, gde je kompanija Mazda koristila tradicionalni japanski arhitektonski koncept, kako bi učinila da se putnici osećaju potpuno komforno i kao kod kuće. Velika centralna konzola teče čitavom dužinom putničke kabine i sadrži površinu osetljivu na dodir smeštenu odmah do vozača radi kontrolisanja informativno zabavnog sistema, dok kontrolna tabla prisvaja identičan minimalistički pristup manjeg koncepta kompanije Kia.

Vision Coupe koncept je drugi po redu veliki sportski dizajn koji predstavlja studiju nakon RX Vision mašine i trebalo bi da indicira na to da će Mazda verovatno uskoro dodati novi sportski model u svoj opseg. Ukoliko kompanija odluči da primeni ovu studiju na proizvodnoj traci, moraćemo da sačekamo još neko vreme pre nego što se model nađe na ulicama.

Međutim, kada sledeće varijante postojećih linija finiširaju svoj životni ciklus, postoje velike šanse da najnovija serija sportskih modela kompanije Mazda ugleda svetlost dana tokom ili krajem 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group