Mazda RX-Vision izgleda savršeno u RX-9 proizvodnoj varijanti

Više slika

Više slika

Svi se i dalje nadamo da će kompanija Mazda ubrzati lansiranje potpuno novog sportskog modela sa zadnjom vučom i motorom sa prednje strane...

Nova linija biće obeležena KODO dizajnerskim karakteristikama ovog brenda, kao i sledećom generacijom SKYACTIV-R rotacionih jedicnica.

Ovakav model je predstavljen pre tri godine na sajmu Tokyo Motor Show, u njegovoj konceptualnoj formi, sa niskim vešanjem i veoma robusnom konstrukcijom. Nazvan RX-Vision, koncept je dugačak 4.389, širok 1.925 i visok 1.160 milimetara.

Trenutno je veoma teško reći kada i na koji način japanski proizvođač planira da predstavi proizvodnu verziju svog koncepta, ali smo mi primetili sumnjivo dizajniranu RX-8 mulu prošle godine na testiranju oko Nirnburgringa.

Što se tiče rotacionog pogonskog sklopa, određeni navodi donose vesti da bi to mogla biti turbo jedinica zapremine 1,6 litara sa dva rotora, dobra za oko 400 ks. U međuvremenu, dodatne informacije tvrde da će to zapravo biti hibridno rotaciona kombinacija sa izlazom od oko 450 ks.

Bilo kako bilo, novi renderi RX-9 modela koji su se pojavili, na savršen način predstavljaju sve ono što bi moglo da nastane od RX-Vision modela, kada se pojavi u proizvodnoj varijanti. Ukupna forma i linije dizajna ostaju gotovo nepromenjene, dok su modelu dodate sve osnovne stvari, uključujući tablice, oznake, ali i nove točkove, ručke vrata, parking senzor i bočne retrovizore.

Kada sve zajedno uzmemo u obzir, ne možemo, a da ne zaključimo kako bi svaki ljubitelj automobila definitivno želeo da vidi RX-Vision kako se oblikuje u nešto realno, dok istovremeno zadržava svoj neverovatno lep i elegantan konceptualni izgled. Sa prethodno pomenutom snagom, ovaj model bi lagano mogao da se suprodstavi bilo čemu od Porsche Cayman do Jaguar F-Type modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group