Mazda Kai predstavlja budući dizajn modela 3

Više slika

Više slika

Prve fotografije Mazda Kai koncept automobila predstvljene su pre nekoliko dana i pred njegovo debitovanje na sajmu automobila Tokyo Motor Show u Japanu...

Kao automobil kreiran kako bi predstavio sledeću generaciju Mazda 3 modela, Kai koncept predstavlja stilski kompakt model sa petoro vrata, koji se sastoji od dinamičnog kodo dizajna. Pored toga, kao što su brojni koncepti mnogo puta potvrdili do sada, proizvodni model će sigurno biti menje agresivno stilizovan i za nijansu drugačije opremljen, bez potrebe dodatnog pojašnjavanja razloga koji su nam poznati.

Na konceptualnoj verziji automobila, prednjim delom dominira masivna maska hladnjaka koju krase produženi farovi i prominentni spliter. Kada pogledamo dalje nazad, možemo primetiti veoma fluidan dizajn karoserije i veoma moćno dizajnirane branike.

Unikatni stil automobila nastavlja se ka krovu, gde su dizajneri kreirali prepoznatljivu konstrukciju sa dva velika staklena panela iznad putničkih sedišta. Ostale prepoznatljive stilske karakteristike uključuju uvučene kvake na vratima, dupli izduvni sistem i spojler sa montiranim malim štop svetlima.

Dok eksterijer poseduje obilje veoma interesantnih karakteristika, enterijer predstavlja čin jednostavnosti. Vozač je smešten iza trokrakog upravljača i u putničkoj kabini može zateći tradicionalnu instrument tablu. Automobil je takođe opremljen sa širokim spektrom visokotehnoloških mogućnosti, a tu je i informativno zabavni sistem, ali njegovi paneli integrisani su u kontrolnu tablu, tako da je njegova efikasnost polako bledi onda kada nije potreban.

Sa druge strene, možemo videti crne kožne postave koje su u kontrastu sa crvenim akcentima. Ostale istaknute karakteristike uključuju klavirski crne finiše i veoma ukusne hromirane detalje. Mazda će u toku nekoliko narednih dana otkriti još detalja o svom novom konceptualnom automobilu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group