Maserati predstavlja GranTurismo model za 2020. godinu

Više slika

Više slika

Italijanski Maserati pre nekoliko meseci predstavio je osveženu varijantu GranTurismo modela...

Međutim, ove suptilne stilske promene nisu uspele da kamufliraju činjenicu da je automobil prvi put predstavljen pre tačno deset godina.

Na svu sreću, trenutni model se neće još dugo zadržati na sceni, jer je iz predstavništva trozubca izjavljeno da je u pripremi novi GranTurismo i biće premijerno predstavljen 2020. godine.

Iako jedna decenija deluje kao večnost u svetu premijum GT automobila, odlaganje je pružilo dovoljno vremena za razvijanje nove platforme koja će predstavljati jezgro najnovijeg asortimana budućih modela uključujući hibridna i potpuno električna vozila.

Trenutno smo ograničeni sa informacijama, ali, prema navodima, automobli će biti prikazan kao koncept početkom sledeće godine. Ništa još uvek nije zvanično, ali se govorka da će ovaj model predstavljati mešavinu trenutnog GrandTurismo modela i njegovih stilskih elemenata, sa karakteristikama koje smo mogli da vidimo na Alfieri konceptu.

Specifikacije performansi takođe za sada ostaju misterija, ali sve sugeriše na to da će automobili nove generacije posedovati turbo motore uparene sa osmostepenim automatskim menjačima. Naravno, nikako se ne može isključiti mogućnost da će doći do elektrifikacije određenih varijanti, dok ovakav potez može dovesti do poboljšanja performansi.

Maserati je uvek bio primer elegancije čije tkivo predstavlja izuzetan dizajn sa motorima koji nikada nisu previše kaskali za ostalima u klasi, ali nevezano sa tim šta će se dogoditi u ovom slučaju, određeni izvori naglašavaju da bi model sa vrha osega mogao dobiti srce u vidu twin-turbo V8 motora zapremine 3,8 litara koji će najverovatnije doći iz Quattroporte GTS automobila, a ova jedinica trenutno proizvodi veoma lepih 523 ks i 709 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group