Maserati predstavio MilleMiglia koncept

Više slika

Više slika

Ferrari Monza i McLaren Elva su izvanredno lepi koncepti koji uvode automobile u moderno doba. Međutim, nijedan se ne može se poreditii sa zadivljujućim dobrim izgledom Maserati MilleMiglia koncepta kojeg je  kreirao dizajner Luka Serafini.

Inspiracija za automobil preuzeta je od klasičnih trkačkih automobila Maserat kompanijei, uključujući 250F i 6CM modele. Spreda, nema tradicionalnih farova, ali se nalaze svetleća LED svetla koja upotpunjuju senzualni dizajn. Sa prednje strane se takođe vidi veliki Maserati logotip u centru zatamnjene rešetke i dva mala kružna svetla za maglu.

Ako bacite pogled na haubu primetićete niz zamršenih izbočina i oblina. Bočne strane su posebno upečatljive sa velikim otvorima za vazduh iza prednjeg točka, kao i malim rešetkama na lukovima prednjeg točka.

Kako bi MilleMiglia Koncept imao motor sa srednjim pogonom, postoji i veliki otvor za usisavanje vazduha koji šalje vazduh u radijatore odmah iza vrata. Kada je reč o vratima, ona se otvaraju slično kao McLaren-ova leptir vrata, ali obrnuto.

Slično kao Ferrari Monza SP1, Maserati MilleMiglia Concept poseduje samo jedno sedište i ono je postavljeno centralno u kabini, slično McLarenu F1.

Pošto je za sada samo reč o konceptu, informacije o agregatu i performansama nisu dostupne, ali verujemo da nas Maserati neće razočarati ako na kraju odluči da napravi i prvi fabrički model.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group