Lexus i Adidas kreirali specijalni koncept u čast Crnog pantera

Više slika

Više slika

U nedavnom partnerstvu između Adidas i Lexus brendova, hit Wakanda Forever je predstavljen u obliku automobila.

Inspirisan Crnim Panterom i radeći sa studentima Adidas S.E.E.D. (Škola za iskustveno obrazovanje u dizajnu), proizvođač luksuznih automobila i kompanija za sportsku odeću kreirali su verziju Lexus RX 500h F Sport koja je pogodna i za put i za veliki ekran.

„Lexus, Adidas i Wakanda Forever mogu izgledati kao da dolaze iz potpuno različitih svetova, ali nit koja spaja sve je potraga i liderstvo u jedinstvenom pripovedanju priča i inovativnoj tehnologiji“, izjavio je Aleks Šen, glavni dizajner u Calti Design Research i saradnik na projektu.

Spolja, vozilo ima print inspirisan Wakandom i nijansu ljubičaste koja se nalazi u Adidas kolekciji, takođe kreiranoj pod uticajem filmova. Preko haube, dijamantski uzorak ukazuje na ogrlicu od kandži Crnog Pantera, dok zlatni detalji oponašaju detalje njegovog odela, a izmišljena vakandanska abeceda se koristi na točkovima i u oznakama duž karoserije.

U međuvremenu, u enterijeru ovog vozila studenti Adidas S.E.E.D. su ponovo osmislili tipične Lexus karakteristike tako da nas one još više asociraju na Wakandu. Delovi sedišta su opremljeni plemenskim zlatnim printom, koji se takođe pojavljuje na umetcima na vratima i volanu. U blizini menjača, naći ćete laserski rezane drvene akcente i zlatne ukrase koji na sličan način pozivaju na univerzum Crnog Pantera. U posebno hladnom spajanju svetova, jedan od materijala koji se koristi u Adidas 4DFVD modelu je prenamenjen i sada pokriva volan, kao i prednje i zadnje naslone za glavu.

Da bi upotpunili automobil, brendovi su takođe predstavili limitiranu seriju majica koje su dizajnirali S.E.E.D. studenti. Sa afričkom poslovicom napisanom na vakandanskom na prednjoj strani i periodičnim sistemom na zadnjoj strani, ona predstavlja prikladnog pratioca za vozilo.

Bez obzira da li ste obožavatelj Marvelovog univerzuma ili ne, teško je tvrditi da nova saradnja nije upečatljiva počast T’Challi i univerzumu Crnog Pantera.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group