Lamborghini konceptom privlači klijentelu ka novom modelu

Više slika

Više slika

U većini slučajeva, kada proizvođači automobila žele da predstave svoje nove modele, oni to zvanično urade kako bi ih ceo svet video...

Takav je slučaj sa masovnim tržištem, doduše, ali ovakvi proizvođači i potrezi nisu nešto sa čime se mi ovde susrećemo. Sudeći prema italijanskim medijima, tačnije članku koji nam je privukao pažnju, kompanija Lamborghini privlači mušterije svojim novim koncept hibridnim hiperautomobilom. Sa druge strane, čak i njega pokazuje jedino odabranoj klijenteli.

Za novi model tvrde da će se ugledati na divlji Terzo Millennio koncept, a ovo vozilo će prema navodima, biti nazvano LB48H. Možemo zamisliti da L stoji iza Lamborghini i H iza hibrid. Mada, kada uzmemo u obzir da svi automobili italijanskog brenda nose oznaku LP, koja stoji iza uzdužno postavljenog motora daleko nazad, srednje montiranog, odnosno, rasporeda koji je standardan za ovog proizvođača, svakako ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću, jer može biti da smo se malo izgubili u prevodu tokom emitovanja ove vesti. Brojevi između slova mogu označavati električni sistem od 48 volti, koji će kontrolisati određene sisteme kao što je slučaj kod poslednjih izdanja sestrinskih kompanija Bentley i Audi.

Iako je koncept Terzo Millennio zamišljen kao potpuno električna mašina, LB48H će najverovatnije pristvojiti V12 jedinicu modela Aventador, zapremine 6,5 litara i najverovatnije, njegov nezavisni menjač jednog kvačila, koji će snagu slati na zadnje točkove. Prema svemu sudeći, električni sistemi Sant Agata fabrike nisu još uvek spremni ili makar ne prema Laborghini standardima. Međutim, nova saradnja kompanije Porsche sa hrvatskim brendom Rimac, može pomoći u ovom slučaju.

Uprkos tome što će LB48H postati prvi Lamborghini proizvodni hibrid, ovo nije prvi put da italijanski gigant eksperimentiše sa istom tehnologijom, ali ni poslednji svakako. Lamborghini je predstavio Asterion priključni koncept na pariskom sajmu automobila pre četiri godine, a najverovatnije možemo očekivati i elektrifikovanu verziju Urus krosovera u bliskoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group