Lamborghini Huracan Sterrato - superautomobil za sve prilike

Više slika

Više slika

Verovali ili ne, Lamborghini želi da napravi superautomobil koji će moći da se vozi i van puta...

Huracan Sterrato je model koji je trenutno samo koncept i koji predstavlja viziju koju Lambroghini kompanija želi da ostvari. Ovakvi superautomobili su dosta spušteni i poseduju osetljiva sportska vešanja, koja vozačima omogućavaju da ih samo voze po ravnim i dobrim putevima.

U neku ruku, to predstavlja veliku manu, jer ogroman broj bogatih ljudi odbija da kupi ovakve automobile baš zato što ih samo  u savršenim uslovima mogu voziti, pa se odlučuju za visoke džipove i SUV-ove.

Zato je Lamborghini dizajnirao Sterrato model koji bi bio dosta viši, koji bi posedovao drugačiji sistem vešanja i suspenzije i koji bi spojio sportski duh Huracana sa snagom i funkcionalonšću terenskih vozila.

Čiutav automobil posedovaće ojačanja koja če učiniti da on bude otporniji i sigurniji. Gume će biti šire i veće i omogućiće bolje prijanjanje na peskovitim i šljunkovitim podlogama, a vešanje će omgućiti da prelazite preko rupa i prepreka na putu sa lakoćom.

Ovaj model posedovaće snažni 5.2 V10 litarski motor koji će i dalje omogućavati vozačima da ostvare neverovatne brzine.

Iako iz Lamborghini kompanije kažu da su vrlo ozbiljni i da žele da ovakav auto izbace na ulice, informacije o njegovoj proizvodnji još uvek su nepoznate, a njegova cena  još je veća misterija.

Foto:Luxatic

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group