Konkurencija Ferrariju 458 Italia i McLarenu MP4-12C

Bolje ikad nego nikad - rekao je vrh Porschea i krenuo u lov na Ferrari 458 Italia...

Tu informaciju u javnost je izneo Porscheov šef Matthias Muller koji tvrdi kako će spomenuti automobil biti pozicioniran negde između novog 918 Spydera i Carrere GT2. Ipak, potvrda je sve što je Muller bio spreman da podeli, tako da možemo samo nagađati šta nas čeka…

Porscheov konkurent Ferrariju 458 Italia trebalo bi da pomogne ekipi iz Štutgarta da ostvari svoj cilj o rastu proizvodnje do 2020. godine. Prema tom planu ovaj brend bi za sedam godina trebalo da proizvede oko 200.000 automobila godišnje. Jedan pravi sportista tu bi im dobro došao, pogotovo kako bi bacio balans na gamu koju sve više okupiraju crossoveri i limuzine (Panamera i dolazeći Pajun).

I dok se neki bave mišlju o platformi na kojoj će konkurent 458 Italiji i McLarenu MP4-12C biti zasnovan, druge pak muči tehnologija koja će se nalaziti ispod poklopca motora. Prema njima, tamo će se skrivati V8 potpomognut elektromotorom. Sa koliko bi snage takav sklop trebalo da raspolaže teško je reći, no nije teško odrediti granicu koju ne valja preći.

Taj motor bi trebalo da razvija dovoljno snage da nadmaši Ferrarijevu i McLarenovu konkurenciju, a opet ne sme biti suviše snažan kako ne bi krao kupce Porscheu 918 Spyder. Ono što se nama mota po glavi je datum kada bi on trebalo da se pojavi na tržištu, jer se konkurencija na njemu već dobrano odomaćila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group