Koncept zadužen za seriju predivnih italijanskih superautomobila

Više slika

Više slika

Kada se radi o superautomobilima, neki od nas mogu pomisliti na sportske modele namenjene za obarenje rekorda, mada ovo ne mora da bude slučaj...

Automobil koji možete videti u našoj galeriji jeste model SCG 003S, koji je debitovao prvi put pre pet godina na sajmu automobila u Ženevi, gde je tada potpuno zasluženo dobio titulu najlepšeg automobila na svetu.

Dizajneri iz italijanske kuće Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), odlučili su da zagolicaju maštu svih autoentuzijasta širom sveta, pomoću nekoliko fotografija svog konceptualnog modela, koji je u najmanju ruku rečeno impresionirao svetsku javnost.

Baziran na automobilu koji je pobedio na trci 24-Nurburgring, ovaj lepotan podseća nas na italijansku trkačku kulturu retro stila, a upravo zbog toga se ručno pravi u Italiji od strane Manifattura Automobili Torino.

Kako i sami možete primetiti, ugljenična vlakna predstavljaju materijal koji je obimno korišćen za kreiranje ovog automobila, a ispod njegove karoserije se krije turbo motor zapremine 4.4 litre, sa ukupno 750 ks. Maksimalna brzia ovog modela iznosi 350 km/h, dok do 100 iz mesta stiže za samo tri sekunde.

Veoma napredna aerodinamička tehnologija predstavlja jednu od glavnih karakteristika koja ovaj model čini veoma impresivnim. Uopšte ne čudi što je italijanska kompanija težila ka tome da izgradi ovaj automobil od nule, jer se on danas već uspostavio kao jedan od najpoželjnijih kolekcionarskih primeraka na svetu.

Kao što se može očekivati od ovakvog dragulja auto-industrije, nivo personalizacije doneo je brojne mogućnosti u fabričkim izdanjima, koja se naravno proizvode u veoma ograničenom izdanju, ali ovaj prototip ipak i danas ostaje najskuplji i najcenjeniji primerak.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group