Koncept koji je bio svetlosnu godinu ispred svog vremena

Više slika

Više slika

Ovaj unikatni koncept kompanije Italdesign iz kasnih osamdesetih godina, jednom prilikom se našao u prodaji za sumu koja je bila nešto manja od milion evra...

Aukcijska kuća je postavila oglas u kome je otkrila da nakon svog ovog vremena, koncept automobil na odometru poseduje svega 7.000 pređenih kilometara i da je prvi put zvanično registrovan 1992. godine, četiri godine nakon rođenja.

Ova lista takođe je pomenula i to da Aztec poseduje 250 ks, iako ostali izvori navode da se u njemu zapravo nalazi petocilindrični motor brenda Audi zapremine 2,2 litre, koji ipak, ima nešto manje konja. Ostale brojke uključuju maksimalnu brzinu od 247 km/h, dok je model u mogućnosti da dostigne prvih 100 na sat za 7,7 sekundi. Njegov motor snagu šalje na sva četiri točka putem petostepenog manualnog menjača iz Lancia Delta Integrale modela.

U enterijeru putničke kabine se nalaze navigacija, JVC Hi-Fi sistem, elektronsko podešavanje retrovizora, kožni upravljač, AEG slušalice za vozača i putnike i sigurnosni pojasevi sa četiri tačke vezivanja. Dizajniran od strane branda Giugiaro, Azstec je veoma poseban u svakom smislu, ali posebno zbog toga što su njegov vozač i kopilot fizički razdvojeni i primorani da komuniciraju elektronskim putem i uz pomoć prethodno pomenutih slušalica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group