Koncept koji bi kompaniju Alfa Romeo učinio besmrtnom

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo kroz istoriju poseduje neke od najlepših dizajnerskih rešenja za svoje automobile...

Neverovatna elegancija modela ove kompanije jednostavno nameće njihovo predstavljanje u ženskom rodu, a upravo je to slučaj i sa ovim novim projektom koji se za sada oslanja samo na studiju budućeg koncepta, koji će možda biti kompletiran.

Pored globalnog lansiranja kompanije Alfa Romeo, italijanski proizvođač se ponovo vratio na američko tržište, lansirajući svoje modele Giulia i Stelvio, kako bi kupce odvojio od velilkog tria koji im stiže iz Nemačke.

Prema proizvodnom planu kompanije Alfa, četiri dodatna modela lansirana su nedugo potom, uključujući i dva terenska automobila, sedan pune veličine i novi kompakt, za koga se smatra da je naslednik popularnog modela Giulietta. Dodatno su u igri i dva veoma posebna vozila, ali nam još uvek nije potpuno poznato o kojim modelima je reč, mada se celokupna javnost iskreno nada da će poslednji od njih biti sportski automobil, sličan modelu koji možete videti u galeriji.

Nazvan Alfa Romeo 6C Disco Volante, ovaj koncept predstavlja delo Aleksa Imnaze, a u pitanju je kupe varijanta veoma uglađenog izgleda zamišljena kao mogući projekat italijanskog giganta i svakako poseduje upečatljiv izgled koji zahteva bilo koje Alfa Romeo vozilo.

Stil koncepta možda nije u skladu sa trenutnim dizajnerskim jezikom brenda, ali je svakako nešto za čim bi se svako na ulici okrenuo, sa prednjim delom koji podseća na Toyota FT-1 i malenom putničkom kabinom sa jako suženim vetrobranskim i malim bočnim staklima. Uz automobil dolazi komplet točkova kreiranih od legure aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

Zadnji deo automobila je još luđi od prednjeg i neverovatno podseća na Aston Martin Vanquish Zagato, ali je ipak nešto veći i malo manje lep. Šanse su veoma male da će bilo koji potencijalni Alfa Romeo automobil izgledati ovako, ali bismo svakako bili veoma zadovoljni kada bismo ga videli kao naslednika 8C Competizione modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group