Volkswagen predstavlja prvi prototip putničkog drona za urbane sredine

Baš kao i drugi proizvođači automobila, kao što su XPeng i Aston Martin, koji nastoje da stupe među prvima u svet vazdušne mobilnosti, nemački Volkswagen predstavlja dizajn svoje vizije leteće budućnosti lansirajući potpuno inovativni prototip putničkog drona...

Opremljeno crno/zlatnom liverijom, automatizovano četvorosed vozilo zvanično je nazvano VMO i dobilo je nadimak Flying Tiger zbog ovogdišnjeg lunarnog kalendara baziranog na kineskom zodijaku. VMO meri 11,2 metra u dužini i 10,6 metara u širini, poseduje šest rotora za vertikalno uzletanje i dva propelera pozadi radi horizontalnog kretanja. Kada bude finaliziran, za ovaj model se očekuje da će moći da leti pri brzinama od 200 km/h i oko sat vremena između dva punjenja.

Ciljajući da zauzme svoje mesto na tržištu urbane mobilnosti na vreme, kineska podivizija kompanije Volkswagen, Volkswagen China, radi na ovom projektu uz konsultacije kompanije Tangerine i proizvođača letelica Sunward, kako bi u potpunosti realizovala funkcionalni prototip.

Menadžer projekta i vlasnik Volkswagen China divizije otkrio je da će ovo vozilo debitovati kao VIP taksi u urbanim delovima njegove zemlje. U nekim od sledećih projekata, kompanija planira da izbaci redizajniranu verziju ovog prototipa, koji bi trebalo da se pojavi na leto sledeće godine u potpuno funkcionalnom izdanju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group