Kompanija Williams razvija platformu za proizvođače iz nerazvijenih tržišta

Kompanija Williams Advanced Engineering razvila je naprednu platformu koja može biti plasirana na svim malim tržištima električnih automobila...

Platforma ovog brenda nazvana je EV-R i kreirana je na FW-EVX modelu koji je Williams stvorio 2017. godine. Ovaj sistem je kreiran kako bi prikazao proizvođačima na koji način električna vozila mogu biti kreirana bez potrebe za reinženjeringom postojećih modela ili razvijanjem nove arhitekture od same nule.

Autocar ističe da će prva vozila sa Williams platformama biti Deus Vayanne hiperautomobili koji su predstavljeni ranije ove godine. Ova mašina se rodila uz pomoć kompanije Italdesign i poseduje dva električna agregata koji kombinovano stvaraju 2.169 ks i 2.000 Nm obrtnog momenta, dok će automobil stići u proizvodnju 2025. godine.

Ne samo da je nova Wiliams platforma omogućila implementaciju dva električna motora i pogon na svim točkovima, već je takođe modelu Deus donela i Vayanne siluetu, odnosno oblik tradicionalnog superautomobila srednjeg motora. Vođa strateškog partnerstva brenda Williams Advanced Engineering, Dir Ardaš, dobio je ponudu od kompanije Deus, koja je imala viziju o kreiranju hiperautomobila za svakodnevnu upotrebu.

„Fundamentalno, stvari se zapravo ne razlikuju previše“, objasnio je Ardaš. „U suštini, vi i dalje želite da upakujete pogonski sistem i dalje morate dostići komforni enterijerni prostor, ergonomski propisan i aerodinamičan automobil koji bi trebalo da bude vodeći u klasi“.

Ardaš je dalje objasnio da je ključni fokus inžinjera kompanije Williams baziran na dugovečnosti baterije, osiguravajući da pakovanje isporučuje konstantne performanse tokom svog životnog ciklusa. Za sada nije jasno koji će drugi proizvođači krenuti da upotrebljavaju Williams Advanced Engineering platforme i koje će od njih upotrebljavati EV-R skejtbord platforme ove kompanije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group