Kompanija Volkswagen predstavlja novi ID.5 GTX Xcite koncept

Kompanija Volkswagen predstavila je ID.5 GTX Xcite koncept, koji je kreiran od strane tima sastavljenog od četrnaest članova...

Sa vojnom tematikom, ovaj koncept donosi mešavinu mat i sjajnih boja iz Lamborghini palete i Volkswagen opsega. Njima su pridruženi dvadesetdvoinčni ojačani aluminijumski točkovi koji poseduju veoma dopadljiv dizajn i peskirani finiš.

Promene se na ovom konceptu ne završavaju tu, jer je krosover opremljen modifikovanim branicima i produženim rubovima točkova, dok su i pragovi ovoga puta dosta širi.

U putničkoj kabini nalazi se alkantara i veganska koža, zajedno prekrivajući gotovo svaku površinu, uključujući i upravljački segment. Kako bi se razbili blokovi boja tu su kontrastni narandžasti šavovi, akcenti u obliku pčelinjeg saća na sedištima i vezeni nasloni za glavu, naglašavajući da je ovo osmi šegrtski projekat ovog tipa u kompaniji Volkswagen.

Za kompletiranje čitavog dizajna zadužen je vrhunski audio sistem, koji koristi komponente kompanija Gladen, Musway i Bang & Olufsen. Volkswagen iznosi da on poseduje deset pojačala, sabvufer i ukupnu izlaznu snagu od 2.000 w.

Koncept takođe dolazi opremljen i koloritno uklopljenim Teamgee H5 električnim skejtbordom radi prevoza tokom poslednjih nekoliko metara od parkinga do vozačeve destinacije.

Snaga ove mašine omogućena je 82 kWh snažnim baterijskim pakovanjem, koje pruža energiju duploj motornoj postavci i pogonu na svim točkovima, kojima se isporučuju veoma zdravih 295 ks i 460 Nm obrtnog momenta. Ova postavka omogućuje standardnom modelu da ubrza do stotke iz mesta za 6,3 sekunde, razvije maksimalnu ograničenu brzinu od 180 km/h i putuje do 490 km/h između dva punjenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group