Mazda je veoma ponosna na svoj prelepi koncept

Više slika

Više slika

Nikako nismo mogli da zaboravimo Mazda Vision Coupe model od kada je izašao, jer predstavlja toliko zadivljujuću mašinu, da je odmah osvojio nagradu za najlepšu studiju godine...

Sada, ovaj prelepi automobil, stigao je na travnjake Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaja, kako bi nas ponovo ostavio bez daha i podsetio na svoje postojanje. Tradicija kompanije Mazda u kreiranju neverovatnih koncept automobila, nastavila se sa Vision Coupe, koji poseduje neverovatno čistu liniju karoserije, koja dodatno, poseduje zlatni odnos klasičnog kupe dizajna. Putnička kabina je pozicionirana ka zadnjem delu automobila, pružajući impresiju da se automobil kreće unapred čak i kada je stacioniran.

U sklopu turneje po svim velikim sajmovima i događajima širom planete, Mazda Vision Coupe koncept je po prvi put predstavljen ispod italijanskog sunca na Concorso d’Eleganza Villa d’Este, omogućujući fluidnim linijama svoje karoserije da potpuno ožive i zaustave u mestu sve posmatrače. Pojednostavljen, ali moćan pristup dizajnu, nastavlja se i unutra, gde Vision Coupe koncept poseduje striktnu četvorosed konfiguraciju, potpuno stakleni krov i centralnu konzolu koja se ponaša kao pregrada.

Kompanija Mazda, zapravo nikada nije objavila koja vrsta pogonskog sklopa leži ispod poklopca zanosne karoserije ovog četvorosed kupe koncepta, ali u kratkom videu NM2255, možemo videti kako se kreće i biva postavljen na transportni kamion. Zvuk ovog automobila neodoljivo nas podseća na četvorocilindričnu jedinicu, što svakako ne bi trebalo da nas iznenadi, jer je poznato da Mazda trenutno radi na svojoj SkyActiv liniji pogona. Iako, gotovo sigurno, nećemo videti ovaj koncept u proizvodnji, nadamo se samo da će Mazda iskoristiti što više njegovih detalja i karateristika za svoje buduće modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group