Kompanija Kubota predstvlja traktor budućnosti

Više slika

Više slika

Koncept dizajniran kako bi pružio uvid u narednu generaciju farmerske opreme, koja će smisleno integrisati veštačku inteligenciju, automatizaciju i elektrifikaciju, stiže kao potpuno električno višenamensko vozilo, specijalno dizajnirano kako bi pružilo podršku ratarima na velikim imanjima ili u nešto skučenijim naseljima.

Novi koncept poseduje šest nezavisnih električnih motora, koji mu omogućuju tih rad i mogućnost da bude korišćen tokom noći, pa čak i u gusto naseljenim mestima. Kompanija Kubota nije išla previše u detalje, ali je izjavila da njen novi Agri model poseduje mogućnosti brzog punjenja od 10 do 80% za manje od šest minuta.  

Novi traktor ovog brenda u potpunosti je autonoman, sa njegovim tvorcem koji sugeriše da poseduje detekciju prepreka i sisteme za njihovo izbegavanje. Kompanija takođe navodi da njen model može prepoznati razlike između useva i kamenja, odnosno ljudi i životinja. Povrh toga, koncept poseduje spojku sa tri tačke, koja obezbeđuje upotrebu ove mašine sa postojećim implementima i alatkama radi najčešćih operacija u polju, uključujući košenje i obradu zemlje.

Pošto je Agri koncept model, Kubota će nastojati da njegovu tehnologiju uključi u svoje predstojeće proizvode, posebno zbog povećanja produktivnosti i efikasnosti u zemljoradnji. U okviru ovih napora, kompanija će uključiti automatsko prikupljanje podataka, praćenje u realnom vremenu i upotrebu veštačke inteligencije kako bi se identifikovali potencijalni problemi.

Sudeći prema predsedniku Kubota Tractor brenda, oni će nastojati da sa novim konceptom promene svoje poslovanje iz pouzdanog proizvođača opreme do firme koja će ljudima donositi rešenja. Predsednik je dodao da će mašinerija ovog brenda postati daleko intuintivnija, pružajući podatke i prednosti veštačke inteligencije direktno u ruke vlasnika njegove opreme, kako bi im olakšao živote i učinio im stvari daleko lakšim, produktivnijim i efikasnijim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group