Kompanija Aperta kreće sa proizvodnjom svojih solarnih električnih automobilia

Kalifornijski startap Aptera konačno stavlja svoj električni automobil na proizvodnu traku. Model ulaznog nivoa ima ugrađene solarne panele i može preći 65 km nakon celog dana na suncu.

Godinama nakon što je otkrio svoje impresivno inovativno električno vozilo, kalifornijski startup Aptera konačno stavlja svoj automobil na proizvodnu traku. Sa skupom specifikacija koje je kompanija već predstavila, njeni solarni modeli na tri točka su skoro spremni da krenu na put.

Iako kompanija nije ispunila svoje obećanje o dometu od 1.600 km sa jednim punjenjem, zadovoljavajući se konvencionalnijim ograničenjem od 640 km, ulazni proizvodni model ostaje jednako sposoban i impresivan kao i ostali EV koje smo do sada videli.

U obliku suze, Aptera ulazni model ima integrisane solarne panele na prednjem delu i krovu i može da putuje do 65 km nakon celog dana na suncu. U nastojanju da svoj model učini što efikasnijim, Aptera je morala u potpunosti da redefiniše oblik standardnog automobila. Rezultat je aerodinamičan izgled, sa neverovatno niskim koeficijentom otpora od 0,13. Uz to, vozilo je i do 65% manje od većine modernih električnih automobila. I dok su njegove ukupne dimenzije takođe manje od većine, ne nedostaje mu pogodnosti, čak i sa prtljažnikom od 2,5 kubnih metara pozadi.

Takođe se čini da proizvođač nije žrtvovao brzinu i snagu zbog održivosti što očigledno ostaje prioritet ovog inovativnog EV. Tako serijski model nudi ubrzanje od 0-100 km za manje od četiri sekunde i maksimalnu brzinu od 163 km/h.

Launch Edition EV je dostupan za pretprodaju po ceni od 33.000 dolara. Za više informacija možete posetiti sajt Aptera.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group