Koji se SUV danas na tržištu može nazvati najlepšim?

Važno je naglasiti da je lepota u oku posmatrača, tako da nešto što može izgledati zadivljujuće jednoj osobi, ili čak grupi ljudi, može predstavljati nešto groteskno drugima i to je potpuno u redu...

Stoga ostaje da se pitamo da li je moguće postići koncenzus ili utvrditi koji je od svih SUV modela koji se danas mogu videti na tržištu najlepši, što zapravo može biti dublje pitanje nego što čini površinski.

Pre dvadeset godina SUV modeli su uglavnom bili potpuno isti, kockasti, dosadni i pomalo neugledni. Danas, ovi modeli mogu biti aerodinamični, atletski, grubi, otmeni i ponekada posedovati sve ove atribute u kombinaciji. Međutim, upravo zbog svega pomenutog, čitav opseg je dobio neku čudnu dubinu, dok pojedini ljudi veruju da je čitav svet izgubio razum kada se radi o dizajnu modernih SUV modela.

Postoje brojni primeri novih automobila iz ovog segmenta koji nose slavna imena ukovana u istoriji, ali zapravo ne donose gotovo ništa sem njega što ih može povezati sa njihovim klasičnim precima. Zapravo, rađa najveći broj kritika se rađa kada se govori o načinima na koje se proizvođači vraćaju svojim klasičnim serijama, uprkos tome što su pojedini ostali prilično verni kada je u pitanju izgled klasičnih modela, nalik onome što je Ford uradio oživljavajući liniju Bronco ili Land Rover sa svojim Defender modelima.

Kako bi ultimativni SUV trebalo da izgleda? Šta čini njegov izgled dobrim? Da li bi on trebalo da bude agresavniji? Ovaj ideal kada su u pitanju SUV modeli bez sumnje može biti povezan na novim, visokim, daleko sposobnijim i prostranijim terencima koje danas imamo na tržištu. Sa tim na umu, serije kao što su Jeep Wrangler, Mercedes G-Wagon i Toyota 4Runer stoje na vrhu ove potencijalne liste.

Naravno, možemo smatrati da zahvaljujući modernoj tehnologiji, SUV modeli najboljeg izgleda moraju biti oni koji su sposobni da proizvedu aktivno vozačko iskustvo na javnim drumovima. Kako biste otišli u prirodu verovatno morate imati nešto uglađenije, sportski i elegantno. Na kraju tog spektruma, nalaze se vozila kao što su Aston Martin DBX, Lamborghini Urus i Alfa Romeo Stelvio.

Ipak, moguće je pronaći makar nekoliko modeli za koje se možemo složiti da poseduju najlepši dizajn u čitavoj gomili modernog SUV opsega, ali uprkos tome svako od nas može posedovati svoje favorite.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group