Koenigsegg predstavio još jedan koncept

Više slika

Više slika

Dizajner Mitsubishi automobila, Maksimilijan Šnajder, osmislio je zaista predivni koncept Koenigsegg modela, koji je nazvao Konigsei…

Šnajder je kreirao svoje renderinge kao odgovor na izazov Koenigsegg brenda, kojim su fanovi slavnog švedskog brenda pozvani da predstave svoje ideje za buduće Koenigsegg proizvode. Šnajderom Konigsei osmišljen je kao referenca distinktivnog baldahina koji formira krunu ovog hiperautomobila. Zlatni detalji zadnjeg dela automobila daju mu jajastu formu, koja deluje kao da nosi krunu.

Ovaj koncept dobio je interesantnu šoferšajbnu po kojoj je Koenigsegg brend poznat, uz dupli mehurasti krov koji je kruna spuštenog, zaobljenog tela automobila. Usisnici na zadnjem delu smešteni su ispod pozicionih svetala, nudeći mali uvid u šare guma ovog modela.

Koncept će takođe koristiti kompozit od reciklirane ljuske jajeta, kao i hidrogenski 6.4 litarski V8 motor, koji proizvodi 1.618 konjskih snaga. Samim tim, Konigsei je ekološka verzija hiperautomobila i ujedno jedan od najbržih automobila na svetu, sposoban da od nula do sto na sat ubrza za samo 2.8 sekundi.

Sa kilažom koja meri samo 1.530 kilograma, on za samo 3.5 sekundi ubrzava do 200 kilometara na čas, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 441 kilometara na čas. Naravno, cena ovog automobila nije poznata pošto je u pitanju samo koncept, ali verujemo da bi kada bi postao deo stvarnosti, definitivno zauzeo jedno od prvih pet mesta na top listi najskupljih automobila na svetu.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group